Entreprenörskap i Blekinge

Det är såklart inte bara entreprenörerna i landets stora städer som lyckas utan många gånger är de personer från de mindre städerna som har de absolut bästa idéerna. I Blekinge region har många smarta idéer födds till liv och utvecklas vilket såklart är riktigt inspirerande att veta om för den som själv bär runt på en ide men inte vågat ta det stora steget att utveckla sin ide än, kanske speciellt om man själv kommer från eller bor i regionen. Bland annat så finns det många unga personer i Blekinge som genom åren har kommit med förslag på riktigt smarta och kreativa idéer så att det även finns ett entreprenörskap i Blekinge stämmer såklart.

Blekinge förstår att det är viktigt att satsa på de unga och gör därför en stor satsning på att unga ska tänka som entreprenörer redan i gymnasiet. I skolan får man chansen att lära sig om entreprenörskap och få förståelse både för det teoretiska och praktiska i hela arbetet som entreprenör. Blekinge har nämligen en lång erfarenhet av entreprenörskap och vill få de unga att vilja (och våga) satsa på sina idéer. Bästa sättet att göra är såklart att tidigt börja prata om hur viktigt det kan vara med att våga satsa på sin ide för det kan såklart kännas lite läskigt i början. Att studera entreprenörskap som kurs passar de flesta oavsett vilket program man har valt att gå. Många av de som går ett yrkesprogram väljer även att satsa på UF-företag i sitt gymnasiearbete och då är det smart att ha läst entreprenörskap innan.

studenter drömmer om sitt eget företag

Många av eleverna tar sedan studenten och har stora drömmar om att lyckas med sina framtida företag, de vill bli entreprenörer. Bor man i Blekinge och har en dröm att lyckas som entreprenör så finns det en stor chans att man kan lyckas. Givetvis har det inte bara med vart man bor att göra utan man måste såklart själv vara driven som person eftersom entreprenörskap är ett hårt arbete. Det krävs att man lägger ner mycket tid och är villig att satsa för att ha chansen att kunna lyckas som entreprenör. Fördelen med att bo i just Blekingen är däremot att det är en region som tror på en och många gånger är det bara det som krävs för att man ska våga chansa på att verkligen satsa på sin ide för att kunna utveckla sitt helt egna företag.

Satsa på de unga

2018 bestämde sig Blekinge att satsa hela 19 miljoner på entreprenörskap i regionen där 1,9 miljoner av hela summan ska läggas på att satsa på just de unga och deras entreprenörskap vilket givetvis är otroligt viktigt. Det är trotts allt de unga som är framtiden och att satsa på unga entreprenörer och deras idéer är såklart en mycket smart ide. Resten av summan ska användas till att på bästa sätt utveckla regionen. Går det att ha ett långsiktigt partnerskap? Blekinge ska alla fall försöka och se om det är möjligt. Projektet kommer att hålla på ända fram till sista December 2021 och hur allt har gått får man alltså inte svar på fören dess.