Om Blekinge som stad

Blekingen är ett av alla vackra landskap i Sverige som ligger till vackert i sydöstra Götaland men Blekinge är inte bara ett landskap utan också ett län. Blekinge gränsar till Småland och Skåne men är betydligt mindre än sina grannar och räknas som det minsta länet i hela Sverige på grund av den lilla ytan. Inte bara det utan länet består heller inte av många kommuner och är därför även det näst minsta länet baserat på antal kommuner, bara Gotland har färre kommuner. Den största staden i Blekinge är Karlskrona och det är naturligtvis också därför många turister besöker just Karlskrona när de vill ha sin semester i vackra Blekinge. Andra städer som finns i Blekinge är bland annat Karlshamn, Sölvesborg och Ronneby.

Från Karlskrona till Olofström

Som ett av de vackraste länen i landet så finns det mycket att berätta om Blekinge frågan är snarare vart man ska börja. Det som gör att Blekinge verkligen sticker ut ur mängden bland alla län är att länet har så mycket att erbjuda både för de som bor där och för turisterna. Det är ett län som både erbjuder vackra städer där det finns mycket att göra samtidigt som det också är nära till skärgården och skogen. Det mesta finns helt enkelt i Blekinge vilket naturligtvis är hur bra som helst. Alla städer är förstås olika även fast de ligger nära varandra.

nära havskusten

I Karlskrona är det riktigt vackert, inte minst under de fina sommarmånaderna. Vill man komma nära havet så finns det inte ett bättre ställe att befinna sig på eftersom staden ligger vid skärgården. Har man barn så är det också en riktigt bra stad att befinna sig i eftersom det finns en hel del barnaktiviteter som hela familjen kan njuta av.

Karlshamn är en bra stad för den som tycker om att hela tiden vara på gång, det är nämligen staden där det händer något hela tiden. Vill man gå på svängig konsert eller kanske en häftig utställning? Lita på att det kommer vara möjligt att göra det i Karlshamn. I Ronneby kan man njuta av allt vad naturen har att erbjuda samtidigt som det är den perfekta platsen att befinna sig på för den som är intresserad av historia och kultur.

Det som är så bra med Sölvesborg är att det verkligen finns något för alla att göra oavsett vad man har för intresse. Tycker man om städer så kan man vandra runt i stadens centrum och bara ha det bra men det finns också en hel del att göra för den som vill göra annat så som att göra något aktivt eller lyssna på musik. Sölvesborg är förmodligen mest känt för att det är där som Sweden rock festival håller till varje sommar. De som gillar rock älskar naturligtvis Sölvesborg men även många andra. Olofström är det perfekta stället för de som gillar att fiska, campa eller varför inte ta en mysig ridtur i skogen. Besöker man Olofström är det därför en stor fördel om man gillar att vistas ute i naturen.