Etablerade företag i Blekinge

Många drömmer om att kunna komma på den stora iden för att sedan kunna etablera sitt helt egna företag. Det är inte speciellt svårt att förstå varför det är så, varför många vill ha sitt egna företag. Tänk att kunna arbeta med något som man brinner för samtidigt som man är sin egna chef, det är en dröm som är värd att satsa på men det är såklart också viktigt att komma ihåg att bara några få lyckas med att bli riktigt framgångsrika entreprenörer. Vill man lyckas med sitt företag har det visat sig att det kan vara bra att komma från Blekinge.

Blekinge är ett landskap som verkligen har vågat satsa stort på sina duktiga entreprenörer samtidigt som entreprenörerna själva naturligtvis vågar satsa allt för att kunna etablera sitt företag. Det är förstås inte alla som lyckas som entreprenör men har man en bra ide som man är villig att satsa allt vad man har på så finns det såklart en stor chans att man kan lyckas. Många av Sveriges starkaste företag har sina rötter från just Blekinge så kanske är det bra att komma från Blekinge trotts allt.

Blekinges största företag

AAK Sweden AB (AAK) är ett företag som kommer från Karlshamn i Blekinge. Företaget grundades 2005 men har sitt huvudkontor i Malmö. De tillverkar vegetabiliska oljor som används i allt från djurfoder till skönhetsprodukter. När AAK Sweden AB grundades hade företaget namnet AarhusKarlshamn AB men företaget bestämde sig 2014 för att det var dags att byta namn och blev där och då istället AAK Sweden AB. Idag går det bra för företaget vilket har resulterat till att de producerar produkter i fler länder än bara Sverige så som i Danmark, Belgien, Kina och USA. Det är ett företag som det går bra för och sannolikheten att det kommer fortsätta att gå bra för företaget även i framtiden är mycket stor.

fastighetsaffär

JSB gruppen AB är också ett företag från Karlshamn men är ett helt annat sorts företag än AAK AB. JSB gruppen AB är en fastighetsverksamhet vars uppgift är att bygga hus som de som vill bo i Karlshamn kan bo i. Genom åren har det visat sig gå väldigt bra för JSB gruppen AB och chansen att det kommer fortsätta precis så är stor.

Nordic food group AB är ett företag från Olofström där maten står i fokus. Det finns mycket att berätta om Nordic food group eftersom det inte direkt är ett nytt företag vilket såklart innebär att de vet precis vad de håller på med och de håller på med mat. Nordic food group etablerades 1985 men fanns på sätt och vis långt innan dess. Företaget har nämligen anor ända tillbaka till 40-talet när en man vid namn Olle Svensson ägnade sig åt att plocka och sälja bär. Idag handlar företaget om så mycket mer än bara bär förstås och vill förmedla kärlek till maten både den mat som kommer från skogen och havet men även den mat som odlas på fältet. Namnet Nordic food group fick företaget inte fören 2015.