Familjeliv i Blekinge

Blekinge är mycket gammalt och nämns i skrift redan på 890 talet och det gör att det är bland de allra äldsta områdena i Sverige. Att livskvaliteten är hög i Blekinge råder det ingen tvekan om. Närheten till havet, till skogen och till städer gör att möjligheten till en positiv balans i livet är mycket hög för de knappt 160 000 boende. Som boende i Blekingeområdet bor du därför också nära skolor, barnomsorg, butiker och diverse aktiviteter då området endast är 12 mil långt och endast 4 mil på bredden. Trots det lilla landskapet och det lilla området finns hela 5 stycken städer inom 30 minuter ifrån varandra, Karlshamn, Ronneby, Sölvesborg, Olofström och Karlskrona. Större städer finns också en kort bilresa bort såsom Kalmar, Växjö och Hässleholm likaså närheten till bland annat Polen och Danmark.

Undersökningar i området har visat att Karlskrona är Blekingebornas favoritort. Att Karlskrona är favorit syns främst på att sju av tio av de alla mest populära bostadsområdena i länet finns i Karlskrona och då främst i de centrala delarna av staden.

Att semestra i Blekinge

Är man istället i Blekinge på semester så finns det oändligt med platser att besöka och saker att göra som familj. Havet finns överallt och det präglar också besöket. Utöver havet är det som sagt även nära till skog. Det gör att möjligheterna för en lyckad aktiv semester är många. Jakt, fiske och cykling är några av de populäraste aktiviteterna. Vill man hellre ha en lite mer uppstyrd aktivitet finns det också fler att välja på.

Barnens gård är ett djur och ett vattenäventyr beläget i Karlskrona. Här finns bland annat möjlighet att hjälpa till med matningen av djuren och att åka hölass. En varm sommardag är det ett givet kort att också upptäcka leklandet där bland annat en 12 meter lång vattenrutschkana huserar.

Är man mer ute efter en lite lugnare aktivitet är ett besök på marin museet toppen. Här får man prova på hur det känns att vara på en ubåt men också lära sig om den spännande historien bakom ubåtarna.

Ekologiska gurkor, lotstorn och övernattning i skolan

Söker man ett annorlunda boende för sin Blekingesemester så finns det ett flertal i området vilka är perfekta för hela familjen. Eller vad sägs om att bo i en 1700 tals byggnad med ekologiskt odlade grönsaker, får och annan boskap på plats? På Gröngölsmåla Gård vilket är en bed and breakfast belägen norr om Karlskrona finns allt detta och lite mer.

Vill man hellre bo högt upp finns ett boende i Aspö Lotstorn. Lotstornet som byggdes vid andra världskrigets slut har fyra stycken rum till förfogande och för att ta sig dit behöver man ta färja ifrån Trossö.

Och sist men inte minst finns också ett boende i ett gammalt skolhus. Ungskärs skolhus är fritt för vem som helst att hyra och är beläget på en ö i skärgården. Hit tar du dig enklast med skärgårdsbåt och bara det i sig är ett spännande nöje.